در این مقاله تحت عنوان همه چیز درباره شیر هیدرولیک”، به بررسی شیرهای هیدرولیک می‌پردازیم. در اینجا با نحوه عملکرد این شیرها، انواع مختلف آن‌ها و نکات مهمی که باید پیش از خرید شیر هیدرولیک در نظر داشته باشید، آشنا خواهید شد.

اگر مایل به مشاهده و بررسی محصولات شیر هیدرولیک هستید، اینجا کلیک کنید!

شیر هیدرولیک، ابزار مکانیکی است که با بهره‌گیری از نیروی هیدرولیک که همان انتقال انرژی از طریق مایعات است، برای ایجاد و مدیریت جریان مایعات هیدرولیکی مانند روغن هیدرولیک به‌کار می‌روند که وظیفه آن تنظیم فشار، کنترل جریان و هدایت مایعات (اغلب روغن) می باشد.

شیر هیدرولیک که در انواع و مدل‌های مختلف طراحی شده‌اند، می‌توانند به‌صورت دستی یا خودکار و از طریق فعال‌سازی فیزیکی، مکانیکی، پنوماتیکی، هیدرولیکی یا الکتریکی کنترل شوند.

این شیرها قادر به تحمل فشارهای بسیار بالایی هستند،  بنابراین اغلب از موادی مانند فولاد، آهن و سایر فلزات مقاوم ساخته می‌شوند چرا که بسیاری از سیستم‌های هیدرولیک به فشارهایی بیش از  3000 پاسکال نیاز دارند.

 

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

نحوه عملکرد شیر هیدرولیک

  1. تنظیم جریان، جهت و فشار سیال
  2. کنترل سرعت جریان سیال
  3. تعیین جهت حرکت سیال
  4. مدیریت فشار سیال
  5. امکان کنترل دقیق و خودکار
  6. تسهیل عملکرد ایمن و کارآمد
  7. تبدیل سیگنال‌های خارجی به اقدامات مشخص و بهبود عملکرد سیستم
نحوه عملکرد شیر هیدرولیک در غالب گیف. تماس با ما 09123266196

 انواع شیر هیدرولیک

شیر هیدرولیک تنوع زیادی دارد که هر کدام وظایف مربوط به خود را دارند اما در حالت کلی به چند دسته اصلی تقسیم می شوند:

  • شیر کنترل جهت
  • شیر کنترل جریان
  • شیر کنترل فشار
  • شیر پروپرشنال
  • شیر دستی هیدرولیک

شیر کنترل جهت

این مدل شیرها وظیفه مدیریت جهت جریان سیال و تعیین مسیر عبور آن را بر عهده دارند. این شیرها بر اساس نیاز و کاربرد، به انواع یک‌طرفه، دوطرفه و چندطرفه تقسیم می‌شوند. نامگذاری این شیرها بر اساس تعداد پورت‌های ورودی و خروجی و تعداد حالت‌های عملکردی آنها صورت می‌گیرد،  به‌طوری که ابتدا تعداد دهانه‌ها و سپس تعداد حالت‌های عملکردی مشخص می‌شود.

شیر کنترل جهت. تماس با ما 77337676

انواع شیر کنترل جهت:

  • شیر اسپولی
  • شیر پاپتی
  • شیر برقی سلونوئیدی

شیر کنترل جریان ( فلوکنترل)

شیرهای کنترل جریان یا همان فلوکنترل برای تنظیم فشار و دبی مایعات یا گازها برای ورود و خروج از خطوط لوله، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به عبارتی در سیستم‌های هیدرولیک، شیرهای کنترل جریان وظیفه مدیریت دبی در موتورها و سیلندرها را بر عهده دارند و در نتیجه سرعت این اجزا به عملکرد این شیرها بستگی دارد. به بیان ساده‌تر، این شیرها میزان جریان در یک مدار هیدرولیک را تنظیم کرده و سرعت انتقال انرژی را در یک فشار مشخص کنترل می کنند.

 

شیر کنترل جریان ( فلوکنترل). 09123266196

شیر کنترل فشار ( فشارشکن)

انرژی هیدرولیکی غالبا توسط یک محرک، که اغلب الکتروموتور است، برای به حرکت درآوردن پمپ هیدرولیک استفاده می‌شود. پمپ هیدرولیک فشار ایجادشده از طریق این انرژی را تحمل می‌کند. در صورت بروز هرگونه اختلال داخلی یا خارجی در سیستم، ممکن است پمپ و سایر اجزا به شدت آسیب ببینند، در اینجا شیر کنترل فشار هیدرولیک به کمک آمده و فشار سیستم هیدرولیکی را تنظیم، محدود یا کاهش می دهد. درنتیجه  فشار در مدار هیدرولیکی تحت تأثیر این شیرها قابل مدیریت می باشد.

شیر کنترل فشار ( فشارشکن). تماس با بهداد صنعت 7733767

انواع شیر کنترل فشار:

  • شیر ریلیف (relief valve)
  • شیر کاهنده فشار (pressure-reducing valve)
  • شیر سیکوئنس (sequence valve)
  • شیر کانتربالانس (counterbalance valve)
  • شیر آنلودینگ (unloading valve)

شیر پروپرشنال

شیر پروپرشنال به منظور تنظیم پارامترهای فشار، سرعت، دبی و جریان در سیستم‌های هیدرولیک به کار می‌رود. این شیرهای پیشرفته معمولاً زمانی در سیستم‌های هیدرولیک استفاده می‌شوند که نوسانات شدید در جریان خروجی و فشار وجود دارد بنابراین، استفاده از شیر پروپرشنال راه‌حلی مناسب برای مدیریت دقیق این شرایط است.

شیر پروپرشنال. 09123266196

انواع شیر پروپرشنال:

  • شیر پروپرشنال کنترل جریان
  • شیر پروپرشنال کنترل فشار
  • شیر پروپرشنال کنترل جهت

شیر دستی هیدرولیک

شیر هیدرولیک دستی (لیور)، وظیفه کنترل جهت و حجم جریان روغن تحت فشار را دارد. عملکرد این شیر به گونه‌ای است که با استفاده از اهرم یا دسته متصل به آن، می‌توان جریان روغن را قطع یا وصل کرده و همچنین میزان جریان را تنظیم کرد

شیر دستی هیدرولیک. 77337676

 قبل از خرید شیر هیدرولیک باید به چه نکاتی توجه کرد :

برای انتخاب شیر هیدرولیک مناسب در سیستم‌های هیدرولیک، باید به جزئیات توجه کنید چرا که این انتخاب بر عملکرد بهتر، طول عمر و اطمینان سیستم تاثیر می‌گذارد. شیرهای هیدرولیک وظیفه دارند جهت جریان سیال را در مدار کنترل کرده و با تنظیم جریان، سرعت موتورها و حرکت سیلندرها را مدیریت کنند.

با توجه به تنوع شیرهای هیدرولیک، انتخاب گزینه مناسب برای سیستم‌های جدید یا جایگزینی در سیستم‌های موجود، ممکن است مقداری پیچیده باشد. برای انتخاب مناسب‌ترین شیر برای سیستم هیدرولیکتان، شناخت دقیق نیازهای سیستم و گزینه های موجود از اهمیت بالایی برخوردار است.

در ادامه، برخی از عوامل مهم  برای انتخاب شیر مناسب را بررسی می‌کنیم :

 

ویژگی‌های سیستم هیدرولیک

ویژگی‌های سیال هیدرولیک مورد استفاده در سیستم نقش بسیار مهمی در انتخاب بهترین اجزا، از جمله شیرهای هیدرولیک دارد.

سیالات هیدرولیک از نظر ویسکوزیته و خورندگی متفاوت هستند. بنابراین، مواد سازنده شیر باید با نوع مایع سازگار باشند تا از بروز مشکلات عملکردی جلوگیری شود. به عنوان مثال، موادی مانند چدن، برنج و آلومینیوم ممکن است تحت تأثیر برخی سیالات خاص قرار گیرند و یا برای سیالات تحت فشار باید از شیرهای فولادی یا فلزی استفاده شود، در حالی که در مواردی که سیالات، خورنده هستند، باید از موادی مانند PTFE یا PFA استفاده کرد.

 

شرایط کاری

شیرهای هیدرولیک معمولاً از استحکام بالایی برخوردارند و برای مقاومت در برابر شرایط کاری سخت طراحی شده‌اند. با این وجود، برخی از مواد به کار رفته در این شیرها در کاربردهای خاص عملکرد بهتری دارند.

هنگام انتخاب شیر، باید به عواملی مانند فشار، دبی و دمای سیستم توجه کنید. برای کاربردهایی که دما و فشار بالایی دارند، شیرهای فولادی یا فلزی نسبت به مواد پلاستیکی یا درجه پایین‌تر گزینه‌های مناسب‌تری هستند.

فشار : فشار کاری شیر باید برابر یا بیشتر از حداکثر فشار سیستم باشد.

دما : دمای سیال باید در محدوده‌ای نگه‌داری شود که با مشخصات سازگاری شیر هماهنگ باشد. این نکته اهمیت زیادی در جلوگیری از آسیب و کاهش عملکرد سیستم دارد.

 

سایز 

اندازه شیر باید با اتصالات سیستم هماهنگ باشد تا از مشکلاتی مانند افت فشار یا آسیب ناشی از گرمای زیاد به دلیل سرعت بالای سیال جلوگیری شود. شیری که بیش از حد کوچک باشد، نمی‌تواند جریان کافی را عبور دهد، و شیری که بیش از حد بزرگ باشد ممکن است باعث ناپایداری جریان سیال شود.

 

عملکرد شیر

توجه به عملکرد مورد نیاز شیر، نکته‌ای اساسی در انتخاب آن است. اگر نیاز به کنترل ساده روشن/خاموش دارید، یک شیر دوطرفه می‌تواند کافی باشد. اما اگر لازم است سیال را مخلوط یا منحرف کنید، بهتر است از شیر سه‌طرفه استفاده کنید.

همچنین، اگر شیر بیشتر در وضعیت باز قرار می‌گیرد، بهتر است مدلی انتخاب شود که برای این حالت بهینه شده باشد و اگر معمولاً در حالت بسته است، شیری با کارایی بالاتر در وضعیت بسته انتخاب کنید.

نوع شیر

شیرها به دو دسته‌ دستی و خودکار تقسیم می‌شوند که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند. بسته به نیاز سیستم، یکی از این دو گزینه می‌تواند مناسب‌تر باشد.

 

کلام آخر

شیرهای هیدرولیک که بر پایه روغن فعالیت می کنند، از جمله تجهیزات پرکاربرد در صنایع مختلف به‌شمار می‌روند که برای تکمیل و بهبود عملکرد سیستم‌های هیدرولیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند و در حوزه های وسیع و با کاربردهای مختلف در رده مهم ترین اجزاء در صنعت هیدرولیک قرار گرفته اند.

بهداد صنعت با سال‌ها تجربه در زمینه‌ فروش انواع شیرهای هیدرولیک، خدماتی جامع و تخصصی به صنایع مختلف ارائه می‌دهد. این مجموعه با تأمین انواع شیرهای هیدرولیکی با بهترین کیفیت و قیمت، توانسته است رضایت مشتریان را جلب کند. این مجموعه محصولات متنوعی از جمله شیرهای کنترل فشار، شیرهای کنترل جریان، و شیرهای کنترل جهت را عرضه می‌کند که همگی از برندهای معتبر و با استانداردهای روز دنیا انتخاب شده‌اند. همچنین این مجموعه با مشاوره فنی و پشتیبانی حرفه‌ای، تلاش دارد تا نیازهای خاص هر پروژه را به بهترین نحو برآورده سازد.